EasyTape

EasyTape

Het merk EasyTape

EasyTape ® en de EasyTaping ®-methode werd ontwikkeld in samenwerking met professionals in Zwitserland en Nederland. EasyTape is een innovatieve sporttape, eenvoudig aan te brengen, effectief en betaalbaar. De tape stabiliseert gewrichten, vermindert pijn, helpt bij het verminderen van zwelling, ondersteunt de spiercontrole en faciliteert het genezingsproces in geval van blessures en pijnlijke sensaties. EasyTaping is gebaseerd op de principes van fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. De methode combineert een neuro-reflecterende controle met biomechanische motion control.

Kinesiotape Blessurepreventie

Over EasyTape

Bij pijnklachten en blessures zoekt het lichaam naar manieren om te kunnen blijven bewegen omdat bewegen noodzakelijk is voor het herstelproces. Het lichaam creëert wat we noemen: compensatiemechanismen. Het lichaam zorgt dat je in bepaalde richtingen makkelijker de spieren kunt bewegen en de huidlagen kunt verschuiven. Met hulp van EasyTape is het lichaam in staat beter te compenseren. Hierdoor kan je makkelijker bewegen en herstelt u sneller.  

EasyTaping bevordert het genezingsproces, vermindert de pijn en is een belangrijk onderdeel van de actieve therapie. Therapeuten en sportgeneeskunde specialisten over de hele wereld gebruiken deze methode met succes. EasyTape is nu al de nummer één tape in Zwitserland en Nederland. De verschillende applicatie technieken zijn eenvoudig en snel te verwerven, ze maken het gemakkelijk om de tape te gebruiken in de behandeling, sport en natuurlijk thuis.

Hoe werkt EasyTape?

EasyTape wordt getapet rondom de probleemzon, Hiermee wordt het lichaam geholpen bij het natuurlijke herstelproces. De manier van tapen is als volgt:

 • Voor dat u de tape aanbrengt dient u de huid met de vlakke hand licht op te rekken (dit wordt een `test` genoemd). Eenvoudig gezegd test u de tapelocatie (pijnlijke plek of gewricht) door de huid te verschuiven. Bij het rekken van de huid vraagt u aan de patiënt welke schuifrichting als pijnlijk en welke als aangenaam ervaren wordt.  Vervolgens tapet u in de tape in de aangename richting. Daarna test u of de pijnlijke beweging, bv. lopen of kniebuiging maken, makkelijker gaat.

Het geheim van den snelle werking van EasyTape ligt in het `shrink&lift´ effect. Door deze ‘krimpwerking’ lift EasyTape de huidlagen en creëert het vermindering van de druk tussen de huid en de spieren. Zo ontstaat een betere doorbloeding en vochtafvoer (drainage) van het weefsel.

Het verschil tussen EasyTape en gewone sporttapes

Een traditionele sporttape is vaak gericht op het geheel of gedeeltelijk vast zetten (immobiliseren) van gewrichten. Dit ontneemt een gewricht en de spieren er omheen de mogelijkheid om datgene te doen waar ze voor gemaakt zijn: BEWEGEN! Doordat de traditionele sporttape stug is en niet rekbaar, zal de tape leiden tot extra druk bij bijvoorbeeld zwellingen. Deze druk knelt de bloedvaten af waardoor meer pijn ontstaat, de bloedtoevoer wordt afgekneld en herstel wordt belemmerd.

De samenstelling en eigenschappen van EasyTape zijn anders dan gewone (sport) tape. Door de specifieke samenstelling, materiaal en fabricage heeft de tape veel voordelen ten opzichte van andere tapesoorten, waaronder een sneller herstel. De tape is geweven als de huid en heeft de volgende eigenschappen:

 • Het heeft een rekbaarheid van 150%. Dit komt overeen met de rekbaarheid van de huid.
 • De dikte en het gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Daardoor vergeet je al snel dat je tape op hebt.
 • Het rekt in meerdere richtingen, diagonaal om de lengteas.
 • Het is lucht- en vochtdoorlatend waardoor de huid kan “ademen” en kan zweten. Hierdoor ontstaat minder snel verweking en irritatie van de huid.
 • Het heeft een hypoallergene lijmlaag die reageert op warmte. Hierdoor hecht de lijm goed op de huid en treedt er weinig tot geen huidirritatie op.
 • De tape blijft enkele dagen op de huid zitten, afhankelijk van de locatie. Normaal blijft de tape 1-2 dagen op de handen en voeten plakken 3-4 dagen op de rest van het lichaam.
 • De tape is vochtbestendig waardoor er gewoon met de tape gedoucht en gezwommen kan worden.
 • Er zijn geen medicinale bestanddelen aan de tape toegevoegd. De snelle pijnvermindering na het aanbrengen van de tape doet dit vaak wel vermoeden.
 • De tape is met 15% rek opgebracht op de onderlaag en krimpt nadat het op de huid opgebracht is. Dit geeft afname van druk en pijn en stimuleert de doorbloeding.
 • De tape is gemakkelijk weer te verwijderen van de huid en laat geen lijmsporen achter.
 • Krimpwerking (shrink & lift effect).

Per rolletje (4,5 meter) verpakt (bij Bodybow Healthcare verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren), Daarnaast is er ook een assortibox beschikbaar (12 verschillende kleuren in één doos) (zie bovenstaande producten). Voor het aanbrengen of verwijderen van de tape kunnen de remover-, pretape- en kleefsprays van Mueller gebruikt worden.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 • Recente zoekopdrachten
 • zitbal 5
 • powerbal 11
 • slam ballen 1
 • slam ball 16