DynamicTape

DynamicTape

Het merk DynamicTape

DynamicTape is een nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele) sport. Het is een  "Original Biomechanical Tape”, een geheel nieuwe categorie in de sport- en therapeutische taping. Deze innovatieve, 4-way rektape met sterke elastische weerstand, absorberen en injecteren kracht om de belasting op het lichaam te verminderen. De tapingmethode is erop gericht om de belasting direct te beheren, bewegingspatronen aan te passen en de spierfunctie te ondersteunen. DynamicTape doet dit allemaal met een zachte, ademende tape van een hoge kwaliteit. De tape is hierdoor populair onder professionele atleten over de heel de wereld. Van revalidatie tot het WK, DynamicTape verandert de manier waarop we naar sport en therapeutisch tapen kijken.

Biomechanische tape Blessurepreventie

Geschiedenis DynamicTape

DynamicTape is ontwikkeld door de Australische musculoskeletale fysiotherapeut Ryan Kendrick. Weefsels falen niet vanwege pijn, ze falen vanwege belasting. Hij was zich ervan bewust dat veel van de omstandigheden in de klinische praktijk het resultaat waren van overbelasting. Ryan ondervond dat de huidige taping-producten niet effectief waren in het leveren van energie om de werkbelasting te verminderen. Ze waren ook niet effectief in het modificeren van de biomechanica. Na enkele jaren van ontwikkeling om deze beperkingen aan te pakken werd DynamicTape in 2010 gelanceerd. Sinds kort is er ook een milieuvriendelijke DynamicTape op de markt, gemaakt van gerecycled materiaal.

Waarom is DynamicTape een biomechanical tape?

Biomechanica wordt gedefinieerd als “het toepassen van de natuurkundige mechanica bij het bestuderen van bewegingen van levende wezens. Het gaat daarbij om de klassieke mechanica van Newton en zijn opvolgers”. De meeste tapes zijn kinesiologietapes. Deze tapes zijn ontworpen om de huid op te tillen en ruimte te creëren om de druk op pijnlijke plekken te verminderen, de bloedsomloop te vergroten of om de spieractiviteit te beïnvloeden. DynamicTape past in tegenstelling tot deze tapes niet in deze categorie. DynamicTape beïnvloed de werking van spieren en de bewegingen van gewrichten, en past daarmee in het concept van de biomechanica. In feite heeft DynamicTape meer gemeen met traditionele, stijve atletiekbanden (zie bovenstaande producten).

Over DynamicTape

DynamicTape is een zeer elastische tape zonder rigide eindpunt en rekbaar in 4 richtingen. De tape is gemaakt van nylon / lycra. Als primair doel heeft de toepassing van de tape de absorptie van kinetische energie, en het controleren en assisteren van bewegingen. Door zijn hoge elasticiteit functioneert het als het ware als een soort "tweede spier". Om bijvoorbeeld je knie te buigen heb je een (x) hoeveelheid kracht nodig. Zonder tape moet de spier deze kracht helemaal zelf leveren. Wanneer er tape wordt aangebracht helpt de kracht in de tape als het waren de spier aan te spannen, waardoor de spier zelf minder kracht hoeft te leveren.

DynamicTape kan dus worden toegepast om assistentie te bieden aan gewonde, vermoeide, verzwakte of geremde spieren, maar ook kan het worden toegepast bij het verminderen van spanning in overactieve of overbelaste spieren. Om de kleefkracht van de tape de verhogen is er een speciale DynamicTape spray beschikbaar. Voor het aanbrengen of verwijderen van de tape zijn er ook remover-, pretape- en kleefsprays van Mueller beschikbaar.

Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  • Recente zoekopdrachten
  • zitbal 5
  • powerbal 11
  • slam ballen 1
  • slam ball 16