Vetmeter Omron BF 306

Artikelnummer
7260

Deze  vetmeter (tweepuntsmeting) geeft in enkele seconden aan of uw dieet of trainingsprogramma effectief is in het verlagen van uw vetpercentage. Het kan namelijk dat u wel gewicht verliest, maar dit wil niet zeggen dat uw vetpercentage ook naar beneden gaat. Deze vetmeter geeft dat aan! De meter werkt volgens de algemene meetmethode BMI ( Body Mass Index) en legt deze vast in het geheugen (voor 9 personen).

Adviesprijs: € 70,20 Speciale prijs € 59,95 € 49,55
Vóór 22u besteld, volgende werkdag in huis

  Deze  vetmeter (tweepuntsmeting) geeft in enkele seconden aan of uw dieet of trainingsprogramma effectief is in het verlagen van uw vetpercentage. Het kan namelijk dat u wel gewicht verliest, maar dit wil niet zeggen dat uw vetpercentage ook naar beneden gaat. Deze vetmeter geeft dat aan! De meter werkt volgens de algemene meetmethode BMI ( Body Mass Index) en legt deze vast in het geheugen (voor 9 personen). Het grafische display geeft direct aan in vier indexen waarin uw vetpercentage zit, - te hoog - hoog -normaal - laag.

  Het model 306 meet via de handen, dat betekent dat er een klein stroompje door het lichaam wordt verzonden wat weerstanden meet. Deze parameters worden vergeleken met de data die in het apparaat op de chip zelf zitten. Deze data komt uit volksonderzoek uit Noord-Europa. Het zijn gemiddelden van gemeten waardes van vetpercentages in geslacht, leeftijd en levensomstandigheden, in dit geval Europa. De 306 vergelijkt deze waarden met elkaar en laat de verschillen op het scherm zien.

  In de gebruiksaanwijzing van de 306 zitten tabellen waarmee u met de gemeten parameters kunt zien hoe de reslutaten zijn t.o.v. gemiddelde meetwaarden.

  • Meet lichaams vetpercentage
  • Meet lichaams vetmassaindex
  • Gevalideerd medisch apparaat
  • Ontworpen en geadviseerd door specialisten
  • Geheugen voor 9 personen
  • Snel, accuraat en makkelijk
  • Grafische weergave van het vetpercentage en BMI (Dr.Deurenberg)
  • Inclusief batterijen
  • 3 jaar garantie


  Belangrijk te weten:

  Er zijn twee puntsmetingen en vierpuntsmetingen, d.w.z. dat met een tweepuntsmeting, zoals de naam al zegt, op twee punten van het lichaam gemeten wordt. Bij een vierpuntsmeting, meestal via de handen en voeten, loopt de stroom door het hele lichaam. Belangrijk is dan ook te weten dat stroom de kortste weg door het lichaam zoekt. Als u dus een meter koopt is het van belang te weten hoeveel meetpunten de meter heeft, en ook waar gemeten wordt. Bij een meting met de handen zal de stroom voornamelijk het bovenlichaam meten en bij een tweepuntsweegschaal via de voeten, voornamelijk het onderlichaam. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn want u krijgt een goed beeld van de gesteldheid van het lichaam en u kunt prima de voortgang van een programma volgen. Een vierpuntsmeting geeft een nog accurater beeld omdat het hele lichaam in de meting gemeten wordt. Bij een vierpuntsmeting worden er meestal nog meer parameters gemeten die van belang kunnen zijn in uw behandeling of programma.

  In tegenstelling tot de meeste andere lichaamsvetmeters is de OMRON BF-306 een medisch hulpmiddel (CE MDD 93/42). Dit is onder andere te danken aan de uitgebreide studies met betrekking tot de BF-306, die de nauwkeurigheid van deze lichaamsvetmeter aantonen.

  Meer informatie
  MerkOmron
  Prijs€ 70,20
  Schrijf je eigen review
  Je reviewed:Vetmeter Omron BF 306
  Jouw rating