Duimbrace Ortho Push CMC

Artikelnummer
C-13760

Artrose van het duimbasisgewricht CMC-I in combinatie met het verweken van de gewrichtsbanden leidt tot een functionele instabiliteit. Als gevolg hiervan ontstaan symptomen als pijn, verminderde handfunctie, krachtsverlies en stijfheid. De duim bepaalt naar schatting 40% van de handfunctie, dus artrose van het CMC-gewricht kan invaliderende beperkingen van de hand tot gevolg hebben.

€ 51,15 € 46,93
Voorraad: Vóór 23u besteld, volgende werkdag in huis

Nieuwe duimbrace Ortho CMC van Push “Een brace waar vele handen op hebben gewacht”

Artrose van het duimbasisgewricht CMC-I in combinatie met het verweken van de gewrichtsbanden leidt tot een functionele instabiliteit. Als gevolg hiervan ontstaan symptomen als pijn, verminderde handfunctie, krachtsverlies en stijfheid. De duim bepaalt naar schatting 40% van de handfunctie, dus artrose van het CMC-gewricht kan invaliderende beperkingen van de hand tot gevolg hebben.

De Push CMC stabiliseert het duimbasisgewricht en positioneert het middenhandsbeentje van de duim in een functionele stand. Hierdoor ontstaat de zogenaamde ‘duimboog’, die tijdens het gebruik van de hand stabiel blijft en zorgt voor een goede grijpfunctie. Dit verlicht de pijn bij belasting van de duim. Door deze manier van stabiliseren blijven de aangrenzende gewrichten, waaronder het polsgewricht, vrij. Hierdoor wordt een zo optimaal mogelijke handfunctie nagestreefd. De Push CMC bestaat uit een cilindrisch gedeelte rondom de duimmuis en een vaste verbinding die via de handpalm naar de buitenzijde van de hand verloopt. Deze is te sluiten op de handrug door middel van twee niet-elastische banden. Het cilindrische gedeelte is opgebouwd uit twee componenten: een aluminium strip en een flexibel, kunststof onderdeel. De aluminiumstrip kan individueel vervormd en aangepast worden voor een optimale stabilisering van de duimbasis.

Indicaties:
Artrose van het CMC-I gewricht
Postoperatieve nabehandeling van het CMC I gewricht
Status na artroplastiek van het CMC I gewricht
Instabiliteit van het CMC I gewricht

Reacties uit de branche:
Judy C. Colditz
OT/L, CHT, FAOTA International hand therapy expert, President IFSHT
De Push CMC is een ingenieus ontwerp dat een oplossing biedt voor patiënten met pijnklachten ten gevolge van CMC artrose, inclusief mezelf! Ik zie ernaar uit de brace te
dragen vanwege zijn draagcomfort, het feit dat de brace de aangrenzende gewrichten niet in hun functie belemmert, en zijn duurzaamheid. Zo ver ik weet, is het de enige
geconfectioneerde duimbrace die superieur is aan de braces die ik voor mijn patiënten op maat zou kunnen maken.

Nettie Koekebakker
PT/Certified Hand Therapist (NL), 4hands, private practice in hand therapy
De CMC push brace is een doorbraak bij de behandeling van CMC I artrose. De brace geeft optimale ondersteuning aan het CMC I gewricht, terwijl het de handpalm, de pols en het MCP I gewricht volledig vrij laat. De brace is te gebruiken bij natte werkzaamheden.
Kortom: een unieke brace die zeer functioneel en comfortabel is.

Neem de maat op de middenhand onder de knokkels.

MATEN

maat     omvang              art.nr.links        art.nr.rechts
1 16-19.5cm 13760 13761
2 19.5-22.5cm 13762 13763
3 22.5-26 cm 13764 13765


Verdere gebruiksinformatie:

1. Navormen van het aluminium steunelement van de Push CMC

Het aluminiumsteunelement dat is weggewerkt in het kunststof deel van de Push CMC is bij te buigen aan de vorm van de duimmuis. Pak de brace met beide handen vast en buig het steunelement van de brace wat wijder voordat de brace bij de gebruiker wordt aangelegd. Leg de brace vervolgens aan, sluit de banden en laat de gebruiker een "O" vorm maken met duim en wijsvinger. Druk daarna het aluminium steunelement aan naar de vorm van de duimmuis. De brace is nu ten behoeve van een optimale functie aan de gebruiker aangepast.

2. Bijbuigen van de klittenbandsluiting naar de vorm van de handrug

Voor een goede functie van de klittenbandsluiting is het van belang dat deze over de volledige lengte wordt gesloten en aangedrukt. Bij een meer bolle vorm van de handrug is het mogelijk om de zwarte klittenbandsluiting aan het einde van de banden te vervormen. door het klittenband stevig met de hand te buigen kan een kromming worden verkregen die goed aansluit op de vorm van de handrug.

 

 

 

Meer informatie
MerkPush
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Duimbrace Ortho Push CMC
Jouw rating
  • Recente zoekopdrachten
  • Dumbells - Vinyl1
  • bekkenband1
  • knierol hoes12
  • moor4