Curetape - Rood (50 mm x 5 meter)

Artikelnummer
4200RO

CureTape is een zelfklevende en waterbestendige tape gemaakt van latexvrij materiaal. De tape zorgt voor een stabiliserend effect op gewrichten en het stimuleert de spierfuncties en lymfedrainage. CureTape is een sporttape die kan worden vergeleken met Kinesiotape en Easytape.

Van € 9,95 Speciale prijs € 7,95 € 7,29
Voorraad: Vóór 23u besteld, volgende werkdag in huis

CureTape is een zelfklevende en waterbestendige tape gemaakt van latexvrij materiaal. De tape zorgt voor een stabiliserend effect op gewrichten en het stimuleert de spierfuncties en lymfedrainage. CureTape is een sporttape die kan worden vergeleken met Kinesiotape en Easytape. Qua elasticiteit en gewicht komt de tape overeen met de menselijke huid. CureTape is geregistreerd als een ’’medical device Class 1’’ en voldoet daarom aan de strengste kwaliteitseisen.

Toepassing CureTape

Het toepassingsgebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen.

Gebruik CureTape op een droge, ontvette huid. Het hechtmiddel van CureTape wordt onder invloed van de lichaamswarmte geactiveerd. De tape dient 30 minuten voor de aanvang van de activiteit aangebracht te worden en is waterbestendig. Bij het verwijderen van de tape blijven geen resten van de kleeflaag achter. De Tape kan 3 tot 4 dagen op de huid blijven plakken zonder dat er een huidirritatie ontstaat. De tape beperkt de natuurlijke bewegingsvrijheid niet.

Hoe werkt CureTape? 

CureTape heeft dezelfde elasticiteit als de huid, en ook het gewicht is gelijk. De tape zorgt voor een soort liftend effect van de opperhuid. Dit komt omdat de elasticiteit van CureTape gebruikt wordt ten op zichten van de elasticiteit van de huid. Dit is belangrijk, omdat dit de druk wegneemt waardoor een patiënt weer vrijer kan bewegen. De pijn zal minder worden door het wegnemen van de druk, wat ervoor zorgt dat de patiënt beter beweegt met als doel: Het herstel te versnellen.

Dit zijn de basiswerkzaamheden van CureTape, en door veel verschillende technieken is CureTape op veel manieren bruikbaar, en kan het helpen in veel verschillende revalidatie procedures.

Specificaties van Curetape

Rekbaarheid 150%; gelijk aan dat van de huid
Afmeting 5 cm breed x 500 cm per rol
Dikte     Gelijk aan dat van de huid
Gewicht Gelijk aan dat van de huid
Rekrichtingen  Lengte, breedte en diagonaal
Materiaal Hypoallergene lijmlaag
Kleuren Zwart, wit, blauw, groen, bruin,
geel, oranje, roze, rood, huidkleur
Meer informatie
MerkCureTape
Prijs€ 9,95
Verpakkingseenheid1
Rekbaarheid150 %, zelfde als de huid
DikteZelfde als de huid
RekrichtingLengterichting
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Curetape - Rood (50 mm x 5 meter)
Jouw rating
  • Recente zoekopdrachten
  • betaalprobleem1
  • t802
  • Utility Bench UB609
  • hg601